Dat fiind faptul că depozitul ecologic de la Fărcașa nu este încă finalizat, o soluție oficială legată de ceea ce se va întâmpla după această dată nu există încă, potrivit reprezentanților Drusal, operatorul de salubrizare.

”E autorizată până în 15 și se caută împreună cu Consiliul Județean o soluție de depozitare a deșeurilor. Probabil că zilele următoare se va identifica varianta pe care se va continua activitatea. Sunt mai multe variante în discuție, una oficială nu există.

Fărcașa nu e operațională, ca să poți depune acolo, în celulă, ar trebui să existe celula. Celula nu înseamnă numai o groapă, înseamnă niște lucrări de amenajare, după aceea membrană, apoi vine sistemul de captare a levigatului, acolo sunt mai multe treburi”, a spus Ioan Cardoș, directorul tehnic al Drusal.

Emilia Talpoș, director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș, spune că activitatea se va desfășura în altă parte și sub altă formă.

”Activitatea se va desfășura în altă parte, sub altă formă, deci nu e de speriat. Se colectează, se sortează și deșeurile reciclabile se separă, iar celelalte intră în instalația de balotat, înfoliat și se fac baloții, care se duc pe o platformă temporară și de acolo se vor duce la incinerare.

La groapă nu se mai pune nimic, se anulează autoriația de mediu și se stabilesc obligații de mediu și obligațiile de mediu se dau pe o perioadă de doi ani”, a spus Emilia Talpoș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet