“Am reușit să obținem prelungirea autorizației de mediu pentru rampa de gunoi provizorie de la Sighetu Marmaţiei. Din păcate, rampa va atinge, în curând, volumul maxim de stocare a deșeurilor, care sunt aduse la Sighet din tot Maramureșul Istoric. Facem un apel către cetățeni să fie atenți cu deșeurile pe care le scot pentru a fi ridicate de noi, în sensul de a se limita la deșurile menajere și să nu aruce alte deșeuri, aşa cum ar fi crengi de copaci sau moloz.

Sperăm să se găsească o soluție ca să nu fim nevoiți să transportăm deșeurile în alte localități, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, înainte de a fi amenajată rampa provizorie. Acest lucru ar necesita costuri suplimentare. Vom încerca să extindem acțiunea de sortare a fracției umede de cea uscată.

Totodată, intenționăm să achiziționăm o rampă modernă de sortare a deșeurilor”, a spus Ovidiu Șuștic, directorul societății de salubrizare de la Sighetu Marmaţiei.

# S-a găsit o variantă provizorie

Situația rampei de gunoi de la Sighet a ajuns și în atenția Instituţiei Prefectului Maramureș. “În urma discuției purtate cu directorul Agenției de Mediu Maramureș, am aflat că rampa este conformă și este autorizată să stocheze deșeuri până la o înălțime de cinci metri deasupra nivelului solului. O variantă provizorie, până ce depozitul ecologic de la Fărcașa va deveni operațional, ar fi utilizarea stațiilor de sortare de la Bârsana și Sighetu Marmaţiei. Urmează să avem discuții și cu societățile de salubrizare din zonă”, a spus Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și