Două rachete au lovit zone din sud-vestul Kievului. Una a lovit în zona din apropierea aeroportului Juliani, a declarat un martor. Un al doilea martor a declarat că rachete au lovit zona de lângă piaţa Sevastopol, în timp ce administraţia capitalei a declarat că una dintre rachete a lovit o clădire rezidenţială.

Un proiectil rusesc a lovit o clădire de locuinţe în Kiev

Atacul asupra unei clădiri de locuinţe a fost confirmat de Serviciul de Urgenţă al Statului ucrainean, într-un comunicat.

"Încă o acţiune brutală a ocupanţilor ruşi care sub nicio formă nu va putea fi ascunsă lumii şi ruşilor", a scris Anton Gheraşcenko, consilier al Ministerului de Interne.

Deocamdată nu se ştie dacă există victime, cu toate că imaginile difuzate de mass-media prezintă spărturi pe mai multe nivele într-o clădire cu 30 de etaje.

Clădirea se află la câţiva kilometri de centru, pe strada Lobanovski, în onoarea legendarului antrenor de fotbal ucrainean şi selecţioner sovietic.

Locuitorii Kievului, avertizaţi să se adăpostească şi să stea departe de ferestre

Locuitorilor din Kiev li s-a spus să se adăpostească şi să ia măsuri de precauţie, după ce lupte au izbucnit în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă pe străzile oraşului între trupe ucrainene şi ruse, transmite dpa.

"Lupte au loc acum pe străzile oraşului nostru. Vă cerem să rămâneţi calmi şi să fiţi extrem de prudenţi!", au transmis sâmbătă dimineaţa autorităţile oraşului într-un comunicat.

Cei care se află deja în buncăre, subsoluri şi alte adăposturi subterane să rămână acolo, se menţionează în comunicat, care adaugă că oamenii care nu au ajuns încă în astfel de locuri să încerce să o facă.

Autorităţile locale au publicat o hartă cu locurile în care locuitorii Kievului pot căuta adăpost.

"Dacă sunteţi acasă, nu vă duceţi lângă ferestre, nu vă apropiaţi de balcoane", au mai transmis autorităţile.

Kievul a impus o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, în intervalul 22:00-7:00.

Totodată, agenţia de presă Interfax, care citează Ministerul Energiei din Ucraina, a relata că trupele ucrainene controlează centrala hidroelectrică din Kiev, situată în nordul capitalei.

Ucraina anunţă că a doborât un avion al armatei ruse care transporta paraşutişti militari

Forţele armate ucrainene au declarat că au doborât un avion de transport militar al armatei ruse de tip Iliuşin Il-76, potrivit dpa.

Paraşutişti militari se aflau la bord, a scris vineri noapte pe Twitter şeful de personal al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi.

El a mai spus că avionul s-a prăbuşit în oraşul Vasilkiv, la sud de capitala Kiev.

Informaţia nu a putut fi verificată şi din alte surse, potrivit dpa.

Comandamentul Forţelor Aeriene ucrainene a transmis că armata Rusiei încerca un desant de paraşutişti militari în oraşul Vasilkiv şi că s-au dat lupte grele.

Rusia anunţă că a capturat oraşul Melitopol, din regiunea ucraineană Zaporijjea

Trupele ruse au capturat oraşul Melitopol, din regiunea Zaporijjea, din sud-estul Ucrainei, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării rus, primul centru rezidenţial important cucerit de la lansarea invaziei de către Moscova, în zorii zilei de joi, transmite Reuters.

Oraşul Melitopol se află nu departe de Crimeea, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014.

Rusia a mai anunţat că a vizat sâmbătă infrastructuri militare ucrainene cu rachete de croazieră navale şi aeriene, potrivit AFP.

"În timpul nopţii, forţele armate ale Federaţiei Ruse au lovit situri de infrastructură militară ucraineană cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune, folosind rachete de croazieră navale şi aeriene", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konacenkov, într-o intervenţie televizată.

El a mai spus că în estul ţării, unde Rusia sprijină forţele separatiste din teritoriile Doneţk şi Lugansk, rebelii proruşi au avansat, informaţie care nu a putut fi verificată din sursă independentă.

Konacekov a mai declarat că, de la începutul invaziei, forţele ruse au distrus 821 de situri de infrastructură militară, dinc are 14 aerodromuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și