Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, a verificat recent stadiul lucrărilor pe DN18 - tronsonul Borşa - Prislop. Acesta a participat la începutul acestei săptămâni, alături de primarul oraşului Borşa, Ion Sorin Timiş, la verificarea stadiului lucrărilor pe acest tronson de drum naţional.

În teren s-a constatat că, în momentul de faţă, în localitatea Borşa a început reciclarea pe partea carosabilă, peste care s-a turnat un strat de asfalt (binder). Aici se doreşte, până în data de 1 august 2017, finalizarea la nivelul acestor două straturi, până în centrul oraşului. În plus, au început lucrările şi la partea de turnare a trotuarelor. Pe lotul doi, zona Prislop, lucrările privind podeţele sunt aproape de stadiul final, în prezent se lucrează la poduri, iar pe porţiuni a fost aplicat materialul reciclat.

„Din luna august se vor continua lucrările spre Complexul Borşa, iar de la începutul lunii septembrie, va demara reabilitarea carosabilului în localitatea Moisei. Pe ambele loturi, în toamna acestui an, se vor finaliza lucrările privind turnarea celor două straturi, materialul reciclat şi binderul, iar în anul următor va fi turnat ultimul strat de asfalt”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sebastian Lupuţ.

Primarul din Moisei, Toader Şteţcu, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că pe această zonă drumarii lucrează la poduri şi podeţe, urmând ca din luna a noua să vină cu stratul de asfalt. Circulaţia din zonă este una anevoioasă, şoferii trebuind să fie atenţi la drum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet