Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea sa fiind de de 64.088.929,05 lei. Reabilitarea drumului presupune lucrări pe o suprafață de drum de 20.139 m, cu o lățime a părții carosabile de 6 m.

Principalele categorii de lucrări vizează realizarea de terasamente, suprastructură drum, dispozitive de evacuare și scurgere a apelor, conoslidări și lucrări pentru siguranța circulației. De asemenea, vor fi reabilitate patru poduri existente pe acest tronson rutier. Vor fi corectate elementele geometrice în plan și spațiu în limita de proprietate a județului și se vor aduce măsuri de siguranță rutieră constând din executarea de parapete, marcaje rutiere și indicatoare de circulație.

”Întrucât documentația transmisă de proiectant este conformă, Supervizorul a aprobat Proiectul Tehnic. De asemenea, Documentația Tehnică pentru Organizarea Execuției Lucrărilor, fiind conformă cu cerințele, a fost aprobată de Supervizor,” a declarat managerul de proiect Claudia-Maria Breban, directorul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și