Au fost stabilite și câteva măsuri care vor fi implementate foarte repede, respectiv o presemnalizare și semnalizare mai eficientă a lucrărilor, rezolvarea accesului în parcarea Mânăstirii Bârsana, găsirea unei soluții viabile de captare a apelor pluviale pe o porțiune din localitatea Rozavlea, o colaborare mult mai bună și eficientă din partea constructorilor cu primarii din localitățile cuprinse în proiect, dar și plombarea drumului acolo unde acesta prezintă pericole majore pentru participanții la trafic, chiar dacă întregul tronson este în lucru.

”Doresc să le mulțumesc și pe această cale locuitorilor de pe Valea Izei, pentru răbdarea și înțelegerea de care dau dovadă față de disconfortul cauzat de aceste ample lucrări, asigurându-i că administrația județeană își va exercita toate prerogativele pentru ca lucrările de reabilitare să se deruleze în termenele asumate și mai mult decât atât, să fie și de calitate. Adresez un sincer mulțumesc și felicitări, primarilor de pe Valea Izei, care sunt foarte implicați și conectați la tot ceea ce presupune reabilitarea acestui drum. Nu în ultimul rând, urez spor la treabă pentru constructori, felicitările și mulțumirile le voi adresa atunci când își vor îndeplini obiectivele în totalitate”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan-Doru Dăncuș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a reamintit faptul că, această reabilitare a DJ 186, pe Valea Izei, este o dorință a localnicilor de peste 30 de ani, dar și o promisiune personală pe care a făcut-o în vara anului 2016 și care devine, acum realitate. Obiectivul de investiție ”Reabilitare DJ 186 sector Bârsana (DJ 185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C)”, un proiect al Consiliului Județean Maramureș, este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, program guvernamental gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră. Sectorul de drum DJ 186 care a intrat în reabilitare are o lungime totală de circa 39,2 kilometri, valoarea contractului de finanțare ridicându-se la suma de 114.736.038 lei.

”Le mulțumesc primarilor de pe acest tronson de drum pentru implicarea pe care o au în proiectul derulat de către Consiliul Județean și le mulțumesc cetățenilor din zonă pentru întreaga înțelegere de care dau dovadă, deoarece știu că lucrările crează un disconfort în trafic. Este important, însă, că antreprenorul nu a oprit lucrările și acestea au avansat și în perioada stării de urgență și am speranța ca, după 15 mai, prezența utilajelor și a muncitorilor pe drum să fie și mai mare. Cu toții sperăm ca, în toamnă, să vedem turnat primul strat de proaspăt de asfalt turnat pe DJ 186 Valea Izei”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet