E clar! India este o țară misterioasă, încărcată de peisaje spectaculoase, istorie și tradiții.
De ce ar merita străbătută? Aflăm de la domnul profesor Nicolae Iuga din Sighetu Marmației:

Pe lângă peisajele spectaculoase, cultura specifică și total diferită de Occident, m-a impresionat curățenia din trenuri și faptul că trenurile circulă cu viteză destul de mare. De la Mumbay la New Delhi (1387 km) le-am parcurs în 15 ore și 5 minute, afirmă Nicolae Iuga.

Nicolae Iuga a făcut un circuit de aproximativ 3 săptămâni. În India a petrecut aproximativ 13 zile, iar din sudul țării până în nord a călătorit segmentat doar cu trenul, pentru a reuși să viziteze cât mai multe locuri.

Surprinzător, indienii nu vorbesc foarte bine engleza însă, pentru lucruri de bază se descurcă. Sunt prietenoși dar foarte negociatori. E important să negociezi, dacă vrei să cumperi ceva. Mi-am făcut foarte mulți prieteni, cu unii încă păstrez legătura pe rețelele de socializare. (Nicoale Iuga)

Despre bucătăria indiană, știm toți că este vestită și apreciată. Dar oare cât de diferite sunt gusturile?

Mâncarea este foarte iute, aviz amatorilor. Mult curry, peste tot. Este extraordinar de bună, însă foarte iute, îți ia ceva timp să te obișnuiești cu gustul. (Nicolae Iuga)

Dincolo de peisaje și mâncare gustoasă, mulți se întreabă de siguranță, boli și curățenie. Nicolae însă, ne sfătuiește să nu ne facem probleme.

Atât India cât și restul țărilor din Asia pe care le-am vizitat sunt curate și foarte sigure, nu se petrec acte teroriste și nu aveți nevoie de vaccin. India este o țară spectaculoasă și merită vizitată, ne sfătuiește domnul profesor.

Prin urmare, India, nu doar că este fascinantă prin cultură și obiceiuri, este și sigură, ceea ce ne determină și mai mult să fugim să ne luăm bilete.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet