Dincolo de detaliile şocante şi de motivele pentru care au fost trimise în judecată două persoane juridice (Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti şi SC Tei Rezidential SRL) şi o persoană fizică (Ciorănescu Constantin), în rechizitoriu mai apar şi motivele pentru care , în denuţurile penale împotriva părinţilor şi bunicii celor doi copii atacaţi de câini, dar şi primarilor Onţanu şi Oprescu, procurorul a dispus... clasarea cauzei.

"Minorii au putut intra nestingheriţi pe terenul proprietate privată"

După ce arată cum cei doi minori ai familiei Anghel, respectiv Ionuţ Cosmin (patru ani) şi Andrei Antoniu (şase ani), au fost duşi de bunica lor, în dimineaţa zilei de 2 septembrie 2013, în Parcul Tei, procurorul de caz Romulus-Dan Varga ajunge rapid (în pagina a treia a rechizitoriului) la momentul critic când „cei doi fraţi au părăsit zona amenajată a parcului, fără să fie văzuţi de bunică, trecând pe terenul viran învecinat, printr-o zonă situată în apropierea locului de joacă unde gardul lipsea”. Descrierea filmului atacului haitei de câini asupra celor doi copii, un adevărat film de groază, este făcută cu lux de amănunte de procurorul de caz. “La 195 de metri de zona de trecere pe terenul viran, cei doi fraţi au coborât un povârniş de dimensiuni mari (...) intrând pe terenul viran proprietatea inculpatei SC TEI REZIDENTIAL SRL. (...) În lipsa unor semne relevante sau avertismente, minorii au putut intra nestingheriţi pe terenul proprietate privată, păzit de cei şapte câini ai inculpatei SC TEI REZIDENTIAL SRL, în încercarea de a găsi o cale de revenire într-o zonă populată, specific urbană (...).”, se arată în rechizitoriu, potrivit ziarulring.ro.

Cât de grave au fost leziunile produse de haita celor şapte maidanezi pe trupul micuţului Ionuţ? În pagina 5 a rechizitoriului se pune: “Potrivit Raportului medico-legal de necropsie nr. A3/1129/2013, emis de INML, moartea minorului Anghel Ionuţ Cosmin s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă plăgilor muşcate canine, în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul (s-au identificat peste 100 de plăgi muşcate). La autopsie s-au mai constatat şi leziuni traumatice (o multitudine de excoriaţii, echimoze) care s-au putut produce prin acţiunea unghiilor câinilor, în acelaşi context lezional cu plăgile muşcate”.


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și