Scriam ieri despre un tânăr din Sighetu Marmației depistat, ziua în amiaza mare, pe strada Bogdan Vodă din municipiul de pe Tisa. Oprit de polițiști, acesta nu a putut prezenta niciun act doveditor că are dreptul de a șofa.

A fost reținut de polițiști

În urma unei analize mai atente, oamenii legii au constatat că tânărul în vârstă de 27 de ani este o mai veche cunoștință a lor. A fost, de fapt, a cincea oară când se afla în această situație. De această dată, el a încurcat-o rău. “Marți, 16 iulie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr din municipiu, depistat de mai multe ori în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. Practic, în perioada octombrie 2018 –iulie 2019, acesta a fost surprins de poliţişti de cinci ori. Ultima dată, luni după-amiaza, a fost oprit în timp ce conducea pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmaţiei.Tânărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii lui activităţi infracţionale”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Noaptea, beat, pe șosele

Trebuie să spunem faptul că conducerea fără permis sau conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice se poziţionează în topul infracţiunilor constatate zilnic de poliţiştii rutieri. În ultimele 24 de ore, activităţile desfăşurate pe drumurile publice au dus la depistarea a patru persoane care au comis astfel de infracţiuni. Spre exemplu, în noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.20, poliţiştii au oprit pentru verificări un autovehicul condus pe bulevardul Unirii din Baia Mare. La volan a fost identificat un bărbat de 38 de ani, domiciliat în comuna Floreşti. Acesta fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Încătușat și dus la sediu

Pentru că a condus în stare de ebrietate este cercetat şi un bărbat de 51 de ani, domiciliat în comuna Ieud. Acesta a fost oprit pentru verificări puţin după miezul nopţii, în timp ce conducea pe DJ 186C, pe raza comunei de domiciliu. Iniţial a refuzat să le ofere poliţiştilor date care să conducă la identificarea sa şi întrucât a devenit recalcitrant a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei Dragomireşti. După ce a fost identificat, a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o concentraţie de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O tânără de 18 ani, infracțiune comisă în Câmpu Negru

Un bărbat de 43 de ani, din Baia Mare, a fost depistat în timp ce conducea pe bulevardul Unirii din municipiu chiar dacă nu deţine permis de conducere, iar o tânără de 18 ani, din Ulmeni, a fost depistată în timp ce comitea aceeaşi infracţiune pe strada Câmpu Negru din cartierul cu același nume, din Sighetu Marmaţiei. „Toţi cei depistaţi s-au ales cu dosare penale, urmând a fi dispuse măsuri legale la finalizarea cercetărilor”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Citește și