Potrivit Met Office, biroul meteorologic al marii Britanii, recordul provizoriu, care nu a fost confirmat încă, a fost înregistrat la ora 12:50 PM (11:50 GMT) la Aeroportul Heathrow din Londra, depăşind recordul anterior de 38,7 grade Celsius, înregistrat în 2019.

Met Office anunţase deja, cu câteva ore în urmă, doborârea recordului din 2019, după ce în localitatea Charlwood, comitatul Surrey, în sudul Angliei, a fost înregistrată temperatura de 39,1 grade Celsius.

Curse feroviare au fost anulate, centrele oraşelor, aglomerate în mod normal, păreau încremenite, iar grădinile zoologice depuneau eforturi pentru a menţine animalele la răcoare.

”Pentru prima dată, temperatura de 40 de grade Celsius a fost depăşită în Marea Birtanie, potrivit înregistrărilor provizorii”, a precizat Met Office. ”Temperaturile cresc în continuare în multe locuri, aşa că trebuie să rămâneţi vigilenţi”.

Agenţia meteorologică trebuie să valideze echipamentul folosit pentru înregistrarea unui record de temperatură înainte ca acesta să devină oficial.

Marea Britanie, care întâmpină dificultăţi pentru a menţine funcţionale serviciile-cheie de transport în perioadele caniculare sau atunci când ninge, este vizată de starea de ”urgenţă naţională” din cauza temperaturilor fără precedent.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a spus că vor mai trece mulţi ani înainte ca Marea Britanie să-şi modernizeze infrastructura pentru a face faţă unor temperaturi mai ridicate, după ce cel puţin două piste au prezentat semne de avarii, iar unele şine de cale ferată s-au deformat.

”Am constatat un număr considerabil de perturbări în transporturi”, a declarat acesta pentru BBC. ”Infrastructura, mare parte datând din epoca victoriană, nu a fost construită pentru a suporta astfel de temperaturi.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet