Dar cum aceste idei-obiective (motorul întregului mandat al viitorului parlamentar) nu doar că sunt perfect realizabile, ci prezintă și ansamblul coerent dintre nevoile zonei și cele naționale, în continuare le voi detalia pe îndelete, astfel ca alegătorii să poată deduce caracterul candidatului din seriozitatea programului său electoral.

Oferta începe cu „Reducerea actualului decalaj de 1 la 500 dintre veniturile minime și cele maxime la rezonabilul raport de 1 la 5, fapt care va contribui în mod hotărâtor la consolidarea societății”. Adică un obiectiv atât de important, încât nu întâmplător a fost așezat în capul listei. Da, căci o societate în care câțiva privilegiați câștigă pe seama statului cât vor mușchii lor de răufăcători, iar câteva milioane de oameni de-abia izbutesc să-și tragă zilele, nu numai că este condamnată de ferocele egoism al potentaților la o prelungită sărăcie (n-are cum să fie prosperitate, atunci când marea masă a cetățenilor este ținută în mizerie de vrerea cârmuitorilor corupți!), dar – scindată și învrăjmășită de agresiva aroganță a ciocoilor, respectiv de crunta batjocură la care sunt supuși cei mulți – ea mai este și alarmant de instabilă, oricând fiind posibil orice pentru uriașa masă a celor nedispuși să mai rabde.

Și poate cineva să le găsească vreo vină din asta? Păi, pe mine mă miră că au răbdat atâta amar de vreme, deși motive de revoltă au fost cu toptanul: când sectoarele productive (industria, agricultura, transporturile) erau executate programatic și cele neproductive (învățământul, sănătatea, cultura) erau aduse la disperare, când nelegiuiții se îmbogățeau peste noapte, iar restul românilor ajungeau la sapă de lemn, când aleșii își votau la unison și în regim de urgență pensii speciale, dar amărâților le spuneau cu cinism că pe viitor s-ar puteau să nu mai fie bani pentru pensiile lor și, nu în ultimul rând, când au auzit de la ministreasa Prună că în săraca noastră țară bogată există câteva zeci de foști magistrați cu pensii de peste 100.000 lei! Asta în condițiile în care România postdecembristă are milioane de cetățeni, îndeosebi foști cooperatori, cu pensii de 200-300 lei...

Calculul este la îndemâna oricui: Prin legile votate de hoți pentru hoți, statul nostru tâlhăresc ia de la câteva sute de contribuabili pentru îndestularea unuia dintre detestabilii săi clienți!

Acest prim obiectiv, asociat cu cel de-al treisprezecelea (confiscarea tuturor averilor ilicite), se vrea un foarte necesar act reparatoriu pentru milioane de năpăstuiți, act care poate contribui din plin la întărirea clasei de mijloc.

Sighetu Marmației, George PETROVAI

(Advertorial publicat la comanda candidatului independent Bledea Gheorghe, cod AEP 14160049, mandatar financiar coordonator pe Dl. Tamas Ioan Viorel)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și