Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară afirmă că se impune o accelerare a ritmului încasărilor la bugetul statului prin oferirea de facilităţi fiscale agenţilor economici. Adrian Todoran, vicepreşedinte al formaţiunii, explică faptul că una dintre măsuri trebuie să fie legată de reducerea cuantumului impozitării pentru societăţile comerciale care plătesc anticipat dările către stat.

„E bine să venim cu soluţii atunci când contestăm modul în care funcţionează un anumit sistem. Aşa cum e şi cel fiscal. PMP are soluţii. Printre acestea, atunci când vorbim de mediul de afaceri, se numără şi cea referitoare la stimularea agenţilor economici. Care au un aport extrem de important la colectarea banilor pentru bugetul ţării. O reducere de până la 15%, acordată firmelor care îşi plătesc în avans taxele şi impozitele, ar fi benefică atât pentru bugetul statului, care ar avea asigurată o colectare anticipată a banilor, cât şi pentru agenţii economici, care ar avea un câştig financiar destul de important. Mai mult, în felul acesta s-ar reduce şi evaziunea fiscala, încurajată în prezent de actualul Cod Fiscal.

Este inadmisibil ca în România să se închidă zilnic 300 de firme (peste 80 de mii în prima jumătate a anului), iar statul să asiste nepăsător la accelerarea acestui fenomen îngrijorător. Economia trebuie relansată cu măsuri simple şi concrete. Oamenii s-au săturat de strategi şi strategii. Trebuie să refacem legislaţia, să fie mai clară şi mai puţin stufoasă, să reducem birocraţia şi să simplificăm contabilitatea pentru întreprinderile mici şi mijlocii”, a declarat Adrian Todoran, candidatul PMP Maramureş pentru Camera Deputaţilor.

A consemnat,
Cătălin MAN

Advertorial publicat la comanda PMP Maramureș, cod AEP 11160002.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și