Deputații PSD din comisia de buget și finanțe au preluat un proiect de lege iniţiat de cinci deputaţi liberali, care prevede reducerea TVA la 16% de la 1 ianuarie 2020, și au decis să îl trimită cu raport de adoptare plenului Camerei Deputaților.

Proiectul aduce modificări Codului fiscal şi prevede, pe lângă reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, şi extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5%, faţă de cota redusă de 9%, pentru "livrarea de alimente destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele".

TVA la 16% din ianuarie 2020, raport favorabil în Comisia pentru buget-finanţe

Proiectul a fost adoptat de Senat în 21 octombrie, însă nu a mai fost susţinut de PNL.

A fost preluat, în schimb, de PSD, care a anunţat că vrea să dea ”o lecție de responsabilitate” liberalilor cu privire la proiectele pe care aceștia le-au susținut în opoziție.

Mai mult, unii deputați PSD au apreciat că reducerea TVA la 16% va conduce la creșterea consumului și la o majorare a PIB cu 1%, potrivit publicaţiei profit.ro.

De cealaltă parte, liberalii i-au acuzat pe social-democrați că fac doar un joc politicianist, după ce au refuzat să aplice inclusiv reducerea TVA promisă de aceștia, respectiv de la 19% la 18%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet