O recunoaşte secretarul oraşului Dragomireşti: „Nu există cadru legislativ pentru trecerea de la oraş la comună. A zis-o şi ministrul Dâncu. România s-a angajat, odinioară, în faţa Uniunii Europene, că peste 60% din populaţie va trăi în mediul urban. Eu cred că nu se va reveni, avem angajamente. Consiliul Local a aprobat referendumul, au fost şi probleme, semnături neconforme, minori, plecaţi în străinătate, dar s-a făcut.

La Sălişte s-au oprit la timp”, spune secretarul Gavriş Ardelean.Şi tot el atrage atenţia că, la nivel naţional, sunt zece asemenea situaţii – cu referendum – dar nici unul n-a ajuns la capăt. În Ialomiţa, de şapte ani se căzneşte o localitate să redevină comună. Are şi propunere legislativă. „Culmea, în ultimii cinci ani, n-au crescut aici deloc taxele şi impozitele. Până la noul Cod Fiscal care a adus creşteri şi de 60-100%!!”, spune secretarul din Dragomireşti.

Noul primar, încă nepus în funcţie, vede altfel chestiunea. „Referendumul trebuie pus în aplicare. Nu discutăm dacă sunt sau nu de acord. Trebuie respectată voinţa oamenilor. Legal, trebuie să facem ca să fie pus în aplicare. Dar trebuie să fim conştienţi că va fi foarte greu să treci acest proiect prin Parlament. Vă reamintesc că avem referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari...”, spune Vasile Ţiplea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet