Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, a fost suplimentată lista secţiilor de votare din străinătate, în urma solicitărilor făcute de comunitatea de români din Spania înfiinţându-se o nouă secţie în Valencia.

Din cele 378 secţii de votare înfiinţate, 192 vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, iar 186 - în alte locaţii, în vederea asigurării unui acces cât mai facil pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate în comunităţi semnificative situate la distanţe mari faţă de sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare.

În motivarea stabilirii numărului şi sediilor secţiilor de votare din străinătate au fost luate în considerare datele proceselor electorale anterioare, arată MAE.

Cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14).

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat, totodată, expedierea buletinelor de vot, a ştampilelor electorale şi a celorlalte materiale necesare votării către misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, în vederea distribuirii acestora către secţiile de votare.

De asemenea, MAE a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă lista cu persoanele propuse să facă parte din birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate în vederea avizării lor ca experţi electorali. Din rândul experţilor electorali din străinătate vor fi desemnaţi, de către preşedintele Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate, preşedinţii secţiilor de votare din afara ţării.

Lista secţiilor de votare din străinătate este disponibilă şi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și