Regele Mihai a împlinit pe 25 octombrie 93 ani, iar în noiembrie și-a sărbătorit ziua onomastică.

Începând cu ora 11,00, oamenii au avut acces în grădina Palatului Elisabeta, fiind prezente persoane de toate vârstele — tineri, bătrâni, chiar și copii. Toți agitau stegulețe tricolore, pe care le-au primit la intrarea în reședința regală. O fanfară militară a cântat cântece militare, dar și arii din opere celebre.

Regele a ieșit la balcon în jurul orei 12,00 și a salutat mulțimea, alături de principesa Margareta și principele Radu, moment în care fanfara a început să cânte Imnul Regelui. Totul s-a petrecut în uralele mulțimii adunate în grădina palatului. Mulți oameni, vizibili emoționați, au lăcrimat la apariția familiei regale. S-a scandat "Regele Mihai!", "Regele și Patria!", "Monarhia salvează România!".

Majestatea sa a stat aproximativ un sfert de oră în balconul palatului. La final, oamenii i-au cântat "Mulți ani trăiască!".

O prezență insolită a fost aceea a fostului coleg de clasă al regelui, Lascăr Zamfirescu. Acesta își amintește despre rege că era un om normal. "Eu îl iubesc foarte mult pe el, pentru că a avut o viață grea și nedreaptă", a spus Lascăr Zamfirescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet