Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea. Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbise în fața camerelor.

Elisabeta a II-a, cu numele întreg Elisabeta Alexandra Maria, oficial Elisabeta a II-a, a fost regina Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din 6 februarie 1952. În 2015 a depășit-o pe Regina Victoria, devenind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

A domnit peste 15 țări și teritorii: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Regina Elisabeta a II-a a murit. A fost căsătorită cu Prințul Philip timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, pe 9 aprilie 2021
Elisabeta a II-a a fost fiica mai mare a Prințului Albert, duce de York, și a soției sale, Lady Elizabeth Bowes-Lyon. Fiind copila unui fiu mai mic al regelui George al V-lea, tânăra Elisabeta avea puține perspective de a accede pe tron până când unchiul ei, Edward al VIII-lea (duce de Windsor), a abdicat în favoarea tatălui ei, la 11 decembrie 1936. În acel moment tatăl ei a devenit Regele George al VI-lea și ea a devenit moștenitoare prezumtivă. În 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei. La 6 februarie 1952, după moartea Regelui George al VI-lea,Elisabeta Alexandra Maria a devenit Regină.

Prințul Charles va deveni Regele Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta
La urcarea pe tron a reginei Elisabeta, fiul ei, Prințul Charles, a devenit moștenitor; a fost numit prinț al Țării Galilor la 26 iulie 1958 și a fost astfel investit la 1 iulie 1969.

Ceilalți copii ai reginei sunt:

Prințesa Anne (Anne Elizabeth Alice Louise), născută pe 15 august 1950 și devenită prințesă regală în 1987;

Prințul Andrew (Andrew Albert Christian Edward), născut la 19 februarie 1960 și devenit duce de York în 1986;

Prințul Edward (Edward Anthony Richard Louis), născut pe 10 martie 1964 și devenit contele de Wessex și vicontele Severn în 1999.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet