Maramuresul va fi coordonat de la Cluj, iar doua vechi institutii – Directia de Vami si Garda Financiara – se vor inchide. Ele au intrat deja in reorganizare, urmand ca personalul sa fie reintegrat in activitate pe alte segmente.

Conform reprezentantilor Executivului, restructurarea va fi incheiata pana la 1 septembrie, cand vor fi deschise oficial centrele regionale din Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Iasi, Galati, Ploiesti si Bucuresti. S-a aratat ca stabilirea acestor sedii zonale a fost facuta tinandu-se cont pe de-o parte de puterea economica a municipiilor si de nivelul incasarilor bugetare, iar pe de alta parte, de numarul contribuabililor si de criteriul geografic.

Maramuresul, care si in planurile de regionalizare schitate de catre guvernanti ar urma sa fie coordonat de la Cluj, va intra sub umbrela viitoarei Agentii Regionale de Administrare Fiscala clujene, ceea ce inseamna ca un prim pas pentru reorganizarea administrativa este facut, inainte ca procesul sa fie efectiv supus unei decizii la centru.

Atributiile angajatilor de la Vama si de la Garda Financiara Maramures urmeaza sa fie asigurate de catre Directia Antifrauda, care ar trebui sa isi inceapa si ea oficial activitatea in toamna acestui an.

Liderii de sindicat ai angajatilor din finate au aratat ca exista promisiuni in ce priveste pastrarea numarului de personal, insa mai multe voci din cadrul institutiilor mentionate spun ca e de asteptat sa existe modificari in organigrame dupa ce procesul de restructurare se va incheia. Cel putin o serie de sefi isi vor pierde functiile, urmand sa fie incadrati pe alte posturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și