Potrivit informațiilor publicațiilor de specialitate The Hollywood Reporter, Variety și Deadline, Cameron a declarat că cele patru continuări ale filmului „Avatar” vor avea subiecte independente, dar că "împreună vor forma o saga".

Cineastul american a precizat că prima dintre continuări va ajunge pe ecrane de Crăciun în 2018, iar celelalte trei vor fi lansate succesiv în 2020, 2022 și 2023. Cameron, care a regizat și filmului „Titanic”, a asigurat că lucrează alături împreună cu scenariști și designeri de înalt nivel pentru recrearea universului „Avatar” în ce privește „personajele, creaturile, ambientul și noile culturi”.

El a explicat că a rămas "fără cuvinte" în fața noilor idei suscitate de "Avatar" și că imaginația depășește cu mult ceea ce s-a făcut în primul film. "Va fi o adevărată saga epică", a subliniat el.

Cu încasări de 2,788 de miliarde de dolari în întreaga lume „Avatar” (2009) se menține pe primul loc drept cel mai de succes film din istoria cinematografiei la nivel mondial, depășind „Titanic” (2,187 de miliarde de dolari) și „Star Wars: The Force Awakens” (2,064 de miliarde de dolari), potrivit site-ului de specialitate Box Office Mojo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și