Relatam în cadrul unui alt articol despre acţiunile „teroriste” de la Valea Vişeului. În luna iulie, un alt grav eveniment a avut loc la Rona de Sus. O grenadă de război a fost aruncată de necunoscuţi în curtea unei localnice şi a explodat. Din fericirem nu s-au înregistrat victime. Persoana vizată a refuzat să dea detalii anchetatorilor. Şi de această dată, autorităţile au preferat să păstreze tăcerea asupra acestui grav incident, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

„Am auzit şi eu de acest grav incident. Mie nu mi s-a spus nimic. Mi se pare incorect modul în care înţeleg să comunice cu administraţia locală cei de la MAI în cazul unor asemenea grave evenimente. Şi mie mi s-a dat foc la o cabană. Aştept ca toţi cei abilitaţi să ia măsuri ca aşa ceva să nu se mai întâmple, iar cei care au asemenea preocupări să fie descoperiţi şi să suporte rigorile legii", a spus Ioan Romaniuc, primarul din Rona de Sus.

Cum se ajunge în situaţia ca grenade să explodeze în curţile maramureşenilor rămâne o întrebare la care se aşteaptă un răspuns.

Autorităţile confirmă ancheta

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş confirmă incidentul şi spun că s-a demarat o anchetă în acest caz. „La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, sunt efectuate cercetări într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, care are ca obiect explozia ce a avut loc în cursul lunii iulie a acestui an, în curtea unui imobil din localitatea Rona de Sus, judeţul Maramureş. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului materiilor explozive şi distrugere, fapte prevăzute de art. 346, alin. 1 şi art. 253, alin. 4 din Codul Penal. În cursul acestui an, în judeţul Maramureş, nu au fost înregistrate cazuri similare”, au răspuns reprezentanţii IPJ Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și