În jurul orei 14.30, poliţiştii din Recea au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, că un bărbat domiciliat în satul Săsar a cumpărat de la o persoană necunoscută 12 metri steri lemn de foc de esenţă fag şi nu i s-au eliberat documentele legale de provenienţă şi de însoţire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional iar lemnul, în valoare de 1300 de lei a fost confiscat.

Pe un drum comunal din localitatea Piatra, poliţiştii Postului Comunal Remeţi au identificat 20 de metri steri de lemn de foc de esenţă plop şi stejar. Din verificările efectuate s-a stabilit că localnicul care le-a depozitat nu deţine documente legale de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional iar lemnul a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei.

Poliţiştii din Bogdan Vodă, însoţiţi de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poieni, au organizat ieri, 26 martie, între orele 10.00 – 14.00, a acţiune pentru identificarea celor care încalcă prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Astfel, ei au identificat în locul numic „Dosu lui Sandor” din localitatea Bocicoel 25 de cioate şi 32 de arbori nemarcaţi, de esenţă molid. Materialul lemnos a fost predat în custodia primăriei iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a bănuiţilor sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și