„În 2010, un grup de oameni de ştiinţă care au studiat comportamentul delfinilor timp de mulţi ani au ajuns la concluzia că inteligenţa acestora ar trebui să reprezinte o bază pentru care delfinii să fie consideraţi persoane non-umane datorită inteligenţei lor, complexităţii relaţiilor sociale pe care le au şi chiar şi abilităţii de a comunica inclusiv cu noi.
Ştiţi bine că au fost cazuri în care delfini au salvat oameni de la înec, asta înseamnă o putere conceptuală foarte mare, înseamnă să înţelegi că o altă fiinţă este în pericol”, a declarat Remus Cernea într-o conferință de preză care a avut loc la Constanța.

Deputatul spune că în India delfinii au fost considerați deja persoane non-umane. Cernea mai susține și că deținerea unui delfin în captivitate este o formă de cruzime.

„Acum este interzisă vânătoarea şi uciderea lor, dar sunt încă victime ale unor comportamente pe care le avem. Îi ţinem în cuşti, un delfinariu este o cuşcă pentru un delfin, a-i ţine în captivitate este o formă de cruzime şi denotă o lipsă de înţelegere faţă de capacitatea şi gradul de inteligenţă a acestor fiinţe.

De aceeea, propun o lege inspirat din acest apel făcut de comunitatea ştiinţifică în 2010 pentru a se acorda delfinilor statul de persoane non-umane”, a mai adăugat Remus Cernea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și