Adrian Todoran, consilier local şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional, afirmă: „Unul din cele mai viabile proiecte gândite pentru Baia Mare este înscrierea în cursa ce ar putea desemna oraşul nostru Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Probabil că unii văd acest proiect doar din perspectivă pur culturală şi se gândesc strict la evenimentele elitiste care vor avea loc pe parcursul anului respectiv.

Dar eu vreau să precizez că un astfel de proiect are conotaţii mult mai profunde, ce ţin de investiţii în infrastructură. Banii pe care îi vom primi atât din partea Uniunii Europene, cât şi din partea Guvernului vor fi folosiţi exclusiv pentru reabilitarea infrastructurii, a drumurilor, a trotuarelor, a căilor de acces, a mijloacelor de transport în comun, a locaţiilor unde se vor desfăşura manifestările. Lucrările care au loc la Aeroport sunt de bun augur din această perspectivă. Se impun lucrări asemănătoare la Gara CFR, dar şi la Autogară. Sunt porţile de intrare în oraş. Cunoaştem eforturile autorităţilor locale de a sensibiliza Compania Naţională de Căi Ferate şi Ministerul Transporturilor pentru a reabilita Gara CFR din Baia Mare.

Din păcate, ne-am ales doar cu promisiuni. Dar dacă Baia Mare va fi desemnată Capitală Culturală Europeană, Ministerul va fi obligat să demareze aceste lucrări, în regim de urgenţă. Gândiţi-vă apoi la valurile de turişti care vor vizita oraşul. Asta înseamnă profit pentru un număr mare de agenţi economici ce deţin spaţii de cazare, restaurante, terase, baruri, taximetre, magazine de suveniruri etc. Cu alte cuvinte, toată lumea are de câştigat.

Nu mai punem la socoteală faima şi prestigiul de care va avea parte Baia Mare. Nu e puţin lucru ca dintr-o localitate minieră să devii o capitală culturală. O capitală europeană culturală. De aceea, PMP Maramureş a decis să susţină necondiţionat acest proiect”, a declarat Adrian Todoran, consilier local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și