“Canalizarea este necesară pentru nivelul de trai al repedenilor pentru ca pe viitor, administrația locală, să asigure condiții de trai decente. Proiectul trebuie repornit ca proiect dar nu neapărat cu VITAL, ci cu orice operator regional capabil să asigure buna funcționare a sistemului, prețuri de administrare decente, suportabile. Primăria este obligată să negocieze aceste prețuri reduse și acolo unde anumiți cetățeni nevoiași nu pot suporta taxele să subvenționeze măcar la prețul actual de 60 lei/an! Domnule Primar, Miculaiciuc Ioan, apucaţi-vă de treabă! Consiliul local vă va sprijini cu hotărâri bune pentru comună. Repedenii vor canalizarea, dar nu cu orice preț!” spune consilierul local Persida Kucsicsa.

“Respect opţiunea Consiliului Local Repedea, oricare ar fi aceasta. Timpul va dovedi dacă s-a făcut bine sau nu. Marţi, Consiliul Local Poienile de sub Munte votează achiziţionarea terenului pentru staţia de epurare, separat de comuna Repedea şi continuă proiectul rămas de 20 de milioane de euro”, spune consilierul judeţean Ion Beuca.

Unii au venit cu ideea că actualul Consiliu Local Repedea poate subventiona legal apa/canal numai prin operator regional/local. Însă nu toată lumea este de acord. “Ca să subvenţioneze ceva, Consiliul Local ar trebui să aibă venituri din ce să subvenţioneze. Actuala administraţie respiră din banii guvernului (daţi politic) şi nu din venituri proprii. Nu poţi ca primele măsuri luate să fie cele de a-ţi imbunătăţii condiţiile de lucru. Primăria Repedea nu are capacitatea de a identifica surse de venit proprii pentru subvenţii. … Deci pentru apă şi canal trebuie căutate alternative economice viabile şi sustenabile pentru comunitatea locala” susţine Vasile Popovici.

Vă reamintim că primarul comunei Repedea a arătat că acum se încearcă atragerea de fonduri transfrontaliere pentru a avea canalizare în comună, canalizare care ar trebui făcută înainte ca proiectul privind reabilitarea drumului judeţean 187 să înceapă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și