Sâmbătă, 12 noiembrie, poliţia a fost sesizată că în localitatea Repedea s-a produs un accident grav de circulaţie. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că un băiat de 10 ani, din Poienile de sub Munte, care a traversat drumul neregulamentar, fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat de un autoturism. În urma leziunilor corporale suferite, băiatul a decedat. Acesta a fost transportat la morga spitalului din Vişeu de Sus în vederea efectuării necropsiei.

La volanul autoturismului a fost identificată o tânără de 19 ani din Poienile de sub Munte. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că aceasta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările.

Copiii sunt o categorie vulnerabilă de participanţi la trafic care în joacă sau în grabă nu se asigură suficient sau nu apreciază corect distanţele şi vitezele. Este suficientă o clipă de neatenţie sau grabă pentru ca cei mici să devină victime ale unor accidente rutiere, care, din nefericire, pot avea urmări tragice.

Copiii trebuie învăţaţi să circule numai pe trotuare, să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor şi să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje. În zonele unde nu există amenajate trotuare copiii trebuie învăţaţi să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup. De asemenea, poliţiştii atrag atenţia părinţilor că trebuie să le explice copiilor şi să se asigure că minorii nu se joacă pe partea carosabilă a drumurilor publice ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub
supravegherea unui adult.

Cu atât mai mult, copiii trebuie învăţaţi să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Doar învăţându-i pe copii să circule corect, părinţii îi pot feri de necazuri şi se pot bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea întregii familii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și