Incidentul s-a petrecut la un an de zile după ce un alt pădurar din Maramureș, Liviu Pop a fost ucis prin împușcare de hoții de lemne.

Redăm în continuare conținutul scrisorii:

”Încă un caz de agresiune asupra unui pădurar s-a petrecut în localitatea REPEDEA, județul MARAMUREȘ. Pădurarul K.G., angajat al Ocolului Silvic Poieni, a fost atacat de un hoț de lemne cu ranga în timp ce patrula în zona pe care o păzește. Spre norocul lui, mașina personalăcu care își efectua serviciul era în apropiere și s-a ascuns în ea, în timp ce alți doi colegi au fugit de la fața locului de frica atacatorului.

Aflându-se într-o zonă fără semnal la telefon, pădurarul agresat a fost nevoit să se deplaseze la Ocol, respectiv Postul de Poliție pentru a depune plângere împotriva agresorului B.G.V., personal cunoscut cu mai multe dosare penale în legătură cu furtul lemnelor din pădure. Individul ar fi protejat de mai multe instituții ale statului. Sperăm ca organele competente vor lua urgent măsuri legale care se impun pentru a se evita pierderea de vieți omenești, cum s-a întâmplat și în alte localități din județ”.


ACTUALIZARE IPJ Maramureș

În urma apariției în mediul online articolul care face referire la faptul că un pădurar a fost bătut cu ranga un în timp ce patrula prin pădure pe raza comunei Repedea, polițiștii au efectuat verificări și au constatat următoarele:

În data de 22 octombrie, ora 09.45, un bărbat de 35 de ani din Repedea, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu în fondul forestier pe raza comunei Repedea, ar fi fost amenințat cu acte de violență de către un bărbat de 38 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Cu privire la aspectele sesizate în articol, referitoare la faptul că bărbatul de 35 de ani a fost victima unor acte de violență, nu există date în acest moment.

Cauza a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet