Venirea celor doi reprezentanți ai Ambasadei SUA în Baia Mare face parte dintr-o serie de călătorii prin România care au ca scop o mai bună cunoaștere a țării, dar și a liderilor locali și regionali din administrație, politică și mediul de business.

În contextul apropierii alegerilor locale, reperezentanții Ambasadei se vor întâlni și cu președintele Consiliului Județean, respectiv cu Prefectul de Maramureș, cu alți potențiali candidați pentru Consiliul Local, Consiliul Județean, primărie, parlamentari și viitori candidați la Parlamentul României.

Relațiile între Ambasada SUA și Municipiul Baia Mare s-au concretizat recent și printr-un parteneriat cultural. Celebrul musical Hairspray s-a jucat pe scena Teatrului Municipal Baia Mare. Evenimentul a fost organizat în parteneriat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și Municipiul Baia Mare, Fundația Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii, Fundaţia Centrul de Tineret pentru Unesco din România şi Facultatea de Arte a Universității “Dunărea de Jos” din Galați. Ronald E. Hawkins, Consilier pentru presă şi cultură în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a fost prezent la acel moment la premieră. Mai mult, Ambasada SUA susține municipalitatea băimăreană în demersurile pentru integrarea romilor și rezolvarea problemelor de locuire socială.

Matthew Jones a preluat postul de atașat politic al Ambasadei SUA din România anul trecut. Înainte de a veni în țara noastră, a lucrat în secția consulară a Ambasadei Statelor Unite din Kingston, Jamaica, și în secția economică la Ambasada din New Delhi, India, unde a urmărit în special situația macroeconomică și condițiile pentru investiții străine. Înainte de a intra în diplomație, a fost reporter și mai apoi editor la publicații din SUA și Brazilia și realizator de filme documentare în Washington D.C. și New York.

Anne – Marie Blajan este specialist politic la Ambasada Statelor Unite de anul trecut, după o experiență de 16 ani de presă, lucrând ca jurnalist specializat pe politică externă și afaceri europene. Anterior venirii sale în echipa Ambasadei, a lucrat la prestigioase instituții de presă, ultimele dintre ele fiind Hotnews, Digi 24 și Curs de Guvernare.

Citește și

loading...