Se verifică documente legate de această speţă, mai ales că lucrurile nu stau deloc bine pentru autorităţi. Prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, a arătat, pentru Axanews.ro, că speră ca acest control să ajute instituţia în tot acest scandal, dar recunoaşte că lucrurile sunt extrem de complicate.

“Sperăm ca să ne poată ajuta Corpul de Control al MAI, am avut termen la Alesd pentru revizuire, să vedem ce am făcut acolo. Să vedem şi noi cu ce putem să îi ajutăm pe cei de la MAI”, a declarat prefectul Vasile Moldovan, pentru Axanews.ro.

După cum se ştie, Composesoratul Borşa aşteaptă să fie pus în posesie de ani de zile, iar în ultimele luni au avut loc fel de fel de “războaie” ale acestui composesorat cu Primăria Borşa, cu Prefectura Maramureş, dar şi cu Composesoratul Cisla.

Vă reamintim că spre finalul lunii mai, personalul Primăriei Borșa a intrat în grevă pe perioadă nedeterminată de timp, angajaţii fiind nemulțumiți de faptul că nu își pot îndeplini atribuțiile de serviciu din cauză că mai mulți membri ai Composesoratului Borșa, însoțiți de jandarmi și de un executor judecătoresc, pătrunsese în clădirea Primăriei Borşa, unde au spart rând pe rând birourile în căutarea unor anumite documente vechi. Primăria condusă de Sorin Timiş spunea atunci că “miza acestor căutări este reprezentată de o serie de documente vechi, originale, găsite în urmă cu puțin timp de către un cetățean la demolarea unei case în care cândva a funcţionat sediul composesoratului din oraş. Din aceste acte reiese că vechiul Composesorat Nobil Borşa ar fi deținut doar 6.036 hectare de pădure şi nicidecum peste 17.000 ha aşa cum au solicitat din partea statului de-a lungul anilor de procese. Sub protecția unei încuviințări judecătorești, aceștia au intrat forțat în birouri, au spart cu bormașina încuietorile, folosind generatoare de curent puse în funcțiune de combustibili inflamabili, pe care i-au adus în clădire în recipiente simple, punând în pericol siguranța personalului care era în incintă. Nu au scăpat neperchiziționate nici biroul primarului, al secretarului orașului și chiar Biblioteca Orășenească”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet