„PLDM împreună cu PD au convenit să-și asume guvernarea. (...) Chemăm ca astăzi toate fracțiunile parlamentare să participe la exercițiul de vot pentru a alege președintele Parlamentului și imediat să purcedem la învestirea unui Guvern”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, precizând că acordul de constituire a alianței urmează să fie semnat în scurt timp.

Liderul PD, Marian Lupu, a cerut o pauză de 40 de minute a ședinței parlamentului „pentru finalizarea unor proceduri tehnice de instituționalizare a guvernării pe care am decis s-o stabilim la nivelul celor două partide”.

După solicitarea lui Lupu au intervenit liberalii. „Dacă luăm o pauză, poate pentru patru ani, decât pentru 15, 20 de minute, azi sau mâine. Așa cum ați lucrat toamna, așa lucrăm și patru ani. În patru ani ne vom hotărî”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Liderii PLDM, PD și PL nu s-au mai întâlnit de joi pentru discuții privind constituirea coaliției de guvernare. Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul liberalilor, că motivul este unul singur: cele două partide nu vor cu niciun chip un procuror european pentru Republica Moldova.

În urma alegerilor parlamentare, PLDM a obținut 23 mandate și PD 19 mandate, notează Unimedia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și