Conducerea Consiliului Judeţean Maramureş ţine să arate că stadiul în care se află lucrările de reabilitare pe traseul de drum judeţean Baia-Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184) – Ocna-Şugatag (DJ 109F) – Călineşti (DJ 185) – Bârsana (DJ 185), în lungime de 56,01955 km, concură la aglomerarea traficului şi, implicit, la blocaje în trafic, la prelungirea timpilor de aşteptare şi la îngreunarea operaţiunilor utilajelor de execuţie a lucrării şi a circulaţiei vehiculelor pentru situaţii de urgenţă.

„Deoarece vehiculele cu masa totală sau cu gabaritul depăşit sunt cele care influenţează în mod negativ traficul, având o acţiune nefastă asupra casetelor de supralărgire a platformei drumului, este necesară instituirea de restricţii de circulaţie privind masa totală maximă admisă. Începând cu 15 august 2015, Consiliul Judeţean Maramureş va institui restricţii de circulaţie pe mai multe sectoare de drum judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu.

„Nu ştiu dacă se va închide Pasul Gutâi”

Întrebat fiind despre închiderea Gutâiului pentru circulaţia maşinilor şi cum va afecta acest lucru drumul Baia-Sprie – Bârsana, preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că nu ştie dacă se va închide Gutâiul sau nu, dar şoferii au rutele alternative.

„Nu ştiu dacă se va închide sau nu Pasul Gutâi, că nu e de competenţa noastră. Ştiu că pe Baia-Sprie – Bârsana se lucrează intens. Vrem să finalizăm proiectul până la finele acestui an. La acest moment, se circulă cu întreruperi, cu limitări la un singur sens de mers, cu semafoare… Avem turnat un singur strat de asfalt, cel de binder; urmează stratul de uzură. Şi ştiu că cel puţin pe relaţia Baia-Sprie – Cavnic – Bârsana nu se va prelua tot traficul greu. Ruta alternativă este Pasul Huta - Sighet”, a concluzionat Ciceu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și