Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că se vor institui aceste restricţii din cauza nemulţumirilor exprimate de către autorităţile locale din Bicaz şi Fărcaşa.

„Avem două ieşiri din judeţ, ambele către Satu Mare. Este vorba despre ieşirea din Bicaz către judeţul Satu Mare, dar şi cea din Fărcaşa către acelaşi judeţ. Practic, sunt cereri venite din partea autorităţilor locale din cele două localităţi, pentru că acolo se practică un trafic greu, dar nu neapărat din partea maramureşenilor şi se distrug drumurile. Ori Consiliul Judeţean trebuie să aibă grijă de investiţiile făcute în drumuri”, a declarat Gabriel Zetea.

Reclamaţii de la localnici

„Am făcut solicitarea aceasta de impunere a unor restricţii pentru că porţiunea de drum pentru care am făcut solicitarea ne chinuim să o asfaltăm de 15 ani. Am reuşit într-un final să o asfaltăm şi acum maşinile grele o distrug. În localitatea vecină din Satu Mare se fac ceva lucrări de apă şi canalizare şi toate maşinile grele sunt dirijate pe la noi, pe acest drum. Am de dus elevi la şcoală de două ori pe zi şi de multe ori sunt probleme cu drumul. Locuitorii toţi au venit la mine şi a trebuit să îi fac să înţeleagă că acest drum nu e de competenţa primăriei, ci de cea a Consiliului Judeţean.

Am făcut solicitare la cei de la Drumurile Judeţene, iar ei mai departe la CJ Maramureş”, a explicat primarul din Bicaz, Dorin Mitre.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, a mai precizat că o a treia restricţie de tonaj pe un drum judeţean se are în vedere pentru drumul care leagă Baia-Sprie de Bârsana, finalizat după circa şapte ani de la startul lucrărilor.

„Există o intenţie de restricţii de tonaj şi pe Baia-Sprie – Bârsana. Trebuie să avem grijă de acest drum, pentru că e un drum judeţean pentru care se merge pe un anumit tonaj. Pentru traficul greu avem DN 18, prin Pasul Gutâi. Dar aici mai sunt discuţii de purtat”, a adăugat liderul administraţiei judeţene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet