Au intrat în vigoare restricțiile cu privire la circulația persoanelor. Astfel, în intervalul orar 22:00 – 06:00, este permisă deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, pentru asistența persoanelor vârstnice, a copiilor sau a persoanelor cu dizabilități sau pentru activități scurte, în jurul locuinței, din nevoia de activitate sau pentru animalele de companie.

În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei să se efectueze numai pentru cumpărături, urgențe, mișcare și animale de companie.

Circulația persoanelor în afara locuinței se efectuează doar cu respectarea măsurilor de prevenirea a COVID-19. În intervalul orar 6 – 22, circulația persoanelor să se efectueze, este o recomandare, doar pentru următoarele motive: în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri precum și bunuri pentru activitatea profesională, pentru urgențe medicale, însoțirea copilului sau persoanelor în vârstă, deces al unui membru de familie, deplasări scurte pentru nevoile de mișcare ale oamenilor și animalelor de companie.

Vela a explicat că, măsurile pentru intervalul orar 06-22 sunt o recomandare.

O altă recomandare a MAI este cea legată de faptul că grupurile să nu fie formate de mai mult de trei persoane, trei persoane care nu locuiesc împreună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și