REȚETĂ 1. Clătite cu cașcaval, spanac și ou prăjit

Ingrediente:

2 căni de lapte
2 ouă
1 cană de făină
1 lingură de unt topit
un vârf de cuțit de sare

Adăugați laptele, ouăle, făina, untul topit și sarea într-un blender. Lăsați-le să se amestece până când aluatul este meted, aproximativ 30 de secunde. Lăsați pasta obținută aproximativ o oră în frigider. Apoi punetiți un sfert de ceașcă de aluat în mijlocul tăvii, la foc mediu. Lăsați-o în jur de 2 minute pe fiecare parte. Puneți apoi cașcaval în centru și lăsați-l să se topească. În final, adăugați spanac și oul ochi în mijloc și e gata.

REȚETĂ 2. Clătite cu ciocolată și banane

Se păstrează rețeta clasică de clatite, iar când sunt gata umpleți-le cu Nutella, biscuiți sfărâmați și banane/căpșuni sau orice fruct vă place mai mult.

REȚETĂ 3. Clătite cu fructe de pădure

Umpleți clătitele cu zmeură sau gem de zmeură și cu cremă de brânză.

REȚETĂ 4. Clătite cu mere și scorțișoară

Și în acest caz se păstrează rețeta clasică de clătite, iar apoi se adaugă mere coapte tăiate mărunt și școrțișoară.

REȚETĂ 5. Clătitele cu glazură de ciocolată

Sunt subțiri, delicioase și perfecte pentru a fi mâncate ca desert sau la micul dejun.

Ingrediente:

2 ouă
1 sfert de cană de făină integrală
3 linguri de pudră de cacao
2 linguri de zahăr granulat
1 vârf de cuțit de sare
1 linguriță de extract de vanilie
2 linguri de unt
3/4 cană de lapte

Se pot servi cu fructe, la alegere.

REȚETĂ 6. Clătite cu șuncă și cașcaval/ brânză/ cremă de brânză

Pot fi servite ca aperitiv sau la micul dejun.

Citește și