Ai nevoie de:

carne tocată de vită (cam 800 grame)
ceapă
sare/piper/condiment pentru vită sau amestec „7 spices”
ouă
chifle de burger
bacon
castraveți murați
cașcaval
maioneză/ketchup.

Mod de preparare:

Simplu! Se toacă o ceapă și se amestecă bine de tot cu carnea tocată. Se adaugă un ou, sare, piper și condimente după gust (de preferat „7 spices”, care conține chimion, coriandru, ienibahar, nucșoară, boia dulce, cardamon și scorțișoară).

Se dă forma de chitea turtită (dar atenție, să fie bucata groasă cam de 1,5 centimetri (Dacă e groasă, atunci va fi crocantă la exterior și suculentă în interior).

Între timp taie chiflele pe jumătate. O bucată o ungi cu maioneză, una cu ketchup. Pe aia cu maioneză pui castraveți murați feliați subțire, pe cealaltă pui ceapă tăiată franjuri și călită în ulei cu o linguriță de zahăr, până devine moale și dulce. Pune burgerul, pune o felie de cașcaval și niște bacon prăjit și savurează.

Poți să mai pui un ou ochi prăjit bine de tot sau orice îți mai place ție (roșii, salată etc).

Secretul nostru? Poți folosi sos barbeque. Ceapa caramelizată și condimentele dau o savoare de neuitat.

Poftă bună!

Citește și

loading...