Ingrediente:

250 g linte uscata
2 cepe
otet de masa
6 razaturi de coaja de lamaie
1 lingurita de mustar
zahar
sare
2 foi de dafin

MOD DE PREPARARE:

Lasam lintea sa se inmoaie in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi scurgem apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece cu sare, iar spuma care se formeaza o luam cu spumiera. In timp de lintea se fierbe, punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si calim o ceapa tocata marunt. Peste ea adaugam 1 lingura de faina. Amestecam pana se omogenizeaza. Luam rantasul de pe foc si adaugam 2 dramuri de boia si un catel de usturoi zdrobit. Peste aceasta compozitie adaugam 0.5 dl apa rece si omogenizam. Prajeala se toarna peste lintea in fierbere, impreuna cu doua foi de dafin. O mai lasam putin pe foc si apoi adaugam sare, zahar, mustar, coaja razuita de lamaie si putin otet.

Citește și