Klaus Iohannis ar putea fi omul lui Traian Băsescu în Guvern, prin care şeful statului ar forţa controlul Executivului. Asta deoarece Iohannis, care până acum câteva săptămâni nici nu voia să audă de vreo funcţie guvernamentală, se pare că a acceptat propunerea PNL de a deveni ministru în Guvernul Ponta după o discuţie cu Traian Băsescu, potrivit România TV.

Cooptarea lui Klaus Iohannis în echipa de guvernare a venit ca o surpriză pentru social-democraţi pentru că liberalii spuneau că acesta nu vrea niciun soi de funcţie guvernamentală. Se pare, însă, că acceptarea din partea lui Klaus Iohannis, dar şi condiţia de a fi şi vicepremier, nu doar ministru de Interne, vine după o discuţie pe care primarul Sibiului a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu.

Astfel, Iohannis ar fi devenit omul lui Băsescu în Guvernul Victor Ponta, dovadă şi faptul că Traian Băsescu l-a susţinut fără rezerve în toate discursurile sale publice, deşi acum câţiva ani nu l-a acceptat ca premier spunând că este pus de la Grivco de Dan Voiculescu.

Această schimbare de macaz a însemnat şi o schimbare de strategia în PNL, care acum pare că va duce la ruperea coaliţiei de guvernare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și