De vină pentru toată situația sunt, spun părinții, cei de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). În ultima ședință cu directorii tuturor unităților de învățământ din oraș, conducerea ISJ le-a impus directorilor de școli și licee să reducă numărul de clase din cauza numărului mai mic de elevi absolvenți ai claselor a 8-a.

Ce a comunicat ISJ Maramureș
“Având în vedere sporul negativ al populației școlare în ultimii ani, respectiv reducerea numărului de absolvenți ai clasei a VIII-a din acest an școlar față de cel precedent, s-a analizat, cu fiecare unitate de învățământ liceal în parte, necesitatea reducerii numărului de clase la aceste nivele de învățământ, ținând cont de filierele, profilurile și specializările pe care le au fiecare instituție școlară”, se arată în comunicatul inspectoratului din data de 5 ianuarie.

“Este absurd să renunți la o clasă din 3”

Printr-un memoriu transmis conducerii ISJ Maramureș, primarului municipiului Baia Mare și directorului Colegiului de Arte, părinții cer stoparea acestui demers de desființare a claselor, pe motiv că este “nejustificat și nerealist”. Mai mult, comitetul de părinți susține că e imposibil din punct de vedere legal să fie introduse toate cele 5 specializări în două clase de elevi pentru că, potrivit legii, o grupă de elevi are minim 7 elevi și maxim 15, prin urmare în noua clasă comasată și-ar găsit loc doar 4 specialități.

Vă redăm mai jos memoriul cu numărul de înregistrare 241 din 13 ianuarie 2021 înregistrat la ISJ Maramureș:

“Prin prezenta, vă rugăm imperios să susțineți în planul de școlarizare pentru anul 2021-2022 funcționarea claselor de arhitectură, respectiv artă plastică în cadrul Colegiului de Arte Baia Mare, respectându-se astfel principiul continuității în educație în filiera vocațională. În demersul acestei inițiative aducem următoarele argumente:


această unitate de învățământ este unică la nivel de județ/regiune;
majoritatea elevilor doresc continuitate în cadrul Colegiului de Arte și posibilitatea de a opta pentru arhitectură sau pentru arte plastice întrucât ei se pregătesc deja pentru examenul de aptitudini din tematici diferite;

Vă facem cunoscut că acest demers are susținerea Comitetului de Părinți al Colegiului de Arte Baia Mare, fapt pentru care avem convingerea că răspunsul dvs. va fi unul favorabil”, se arată în solicitarea depusă de către părinții elevilor din clasa a VIII-a C.

REVOLTĂ LA COLEGIUL DE ARTE – Vestea comasării claselor de Arhitectură și Arte Plastice îi nemulțumește pe părinții și elevii care au depus un memoriu pentru stoparea acestui demers

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și