“Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016, în calitate de candidaţi, doar dacă îndeplinesc toate criteriile şi normele de natură profesională, politică şi de integritate stabilite de PNL”, se arată în documentul formațiunii politice.

Astfel, la alegeri vor candida doar cei asupra cărora nu s-a început urmărirea penală pentru infracţiuni de luare sau dare de mită sau infracţiuni comise cu violenţă, cei care nu au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni de corupție, care nu au fost trimişi în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie și cei asupra cărora nu s-a dispus vreo măsură preventivă.

De asemenea, PNL interzice candidatura celor care au avut contracte cu instituţia pentru care intenţionează să candideze sau cu instituţiile subordonate acesteia, dar și celor care au schimbat de trei ori partidul politic, “altfel decât prin fuziuni”.

Totodată, nu respectă criteriile cei care s-au găsit în următoarele situații: fals în declarații, incompatibilitate, conflict de interese, atitudini discriminatorii, datorii la buget și plagiat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet