Echipa României a fost formată din Anișoara Hutopilă, Adrian Filimon și dublul Bogdan Moroșan/Ciprian Codruț Tăslăoanu și a fost cronometrată în 4 min 20 sec 36/100.

Pe primul loc s-a clasat Austria (Tina Unterberger, Thomas Kammerlander, Rupert Brueggler/Tobias Angerer), în 4 min 02 sec 44/100, argintul a revenit Italiei (Greta Pinggera, Alex Gruber, Patrick Pigneter/Florian Clara), în 4 min 03 sec 85/100, iar bronzul a fost câștigat de Rusia (Svetlana Zaravina, Iuri Talih, Aleksei Martianov/Ivan Rodin), în 4 min 04 sec 06/100.

"Ținând cont că vorbim despre un Campionat Mondial, vorbim de cea mai bună clasare a României în această disciplină. Nu putem decât să fim foarte fericiți. Noi de la început am visat la locul 4, conștienți fiind că nu ne putem apropia de cei mai buni, iar concurența a fost foarte mare. Am bătut Germania și este o performanță care ne dă un plus de optimism pentru viitor", a precizat Adrian Filimon.

"Este un rezultat extrem de bun, deoarece noi am început această disciplină, sanie pe piste naturală, în urmă cu cinci ani. Am organizat la Vatra Dornei etape de Cupă Mondială, am avut Campionat Mondial de Juniori, iar acum este competiția supremă și totodată pentru prima dată organizată în România. Față de alte țări care s-au clasat pe podium, pentru noi locul 4 este unul extrem de bun și suntem foarte mulțumiți de echipa noastră. Sperăm ca și mâine, în competițiile de simplu, sportivii noștri să se prezinte la fel de bine", a precizat Sorin Buta, președintele Federației Române de Bob și Sanie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet