Depunerea contesta╚Ťiilor se va face tot luni, 8 iulie, ├«ntre orele 12:00- 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afi╚Öa s├ómb─ât─â, 13 iulie 2019. Pentru sesiunea de var─â a examenului de Bacalaureat 2019, s-au ├«nscris peste 136.000 de candida┼úi, cei mai mul╚Ťi fiind din promo╚Ťia 2019.

Notele vor fi disponibile pe digi24.ro imediat ce ele vor fi publicate pe edu.ro.

C├ónd ╚Öi cum se depun contesta╚Ťiile la Bacalaureat 2019
Absolven╚Ťii de liceu care consider─â c─â lucr─ârile lor de la BAC 2019 ar fi meritat note mai mari pot depune contesta╚Ťii ├«n ziua ├«n care se afi╚Öeaz─â rezultatele. Astfel, potrivit procedurii, candida╚Ťii trebuie s─â depun─â cereri scrise, ├«ntre orele 12.00 ÔÇô 16.00. Cererile se vor ├«nregistra la centrul de examen, de c─âtre pre╚Öedintele comisiei, al─âturi de unul dintre vicepre╚Öedin╚Ťi sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

Dup─â ce sunt centralizate cererile prin care se contest─â notele ob╚Ťinute la evaluarea ini╚Ťial─â, lucr─ârile se secretizeaz─â. Urmeaz─â ca lucr─ârile s─â fie corectate din nou, ├«n termenul stabilit de Ministerul Educa╚Ťiei. Dup─â terminarea evalu─ârii ┼či deschiderea lucr─ârilor, pre┼čedintele comisiei de contesta┼úii analizeaz─â notele acordate dup─â reevaluare, ├«n compara┼úie cu cele acordate ini┼úial.

├Än situa┼úia ├«n care se constat─â diferen┼úe de notare mai mari de 1,50 puncte, ├«n plus sau ├«n minus, ├«ntre notele de la evaluarea ini┼úial─â ┼či cele de la contesta┼úii, pre┼čedintele comisiei de contesta┼úii decide reevaluarea lucr─ârilor respective de c─âtre o a treia comisie, format─â din al┼úi profesori, al┼úii dec├ót cei care au evaluat ini┼úial lucr─ârile ├«n centrul de contesta┼úii.

Reevaluarea se va face dup─â o nou─â secretizare a lucr─ârilor, respect├ónd cu stricte┼úe baremul de evaluare ┼či toate procedurile de evaluare. Nota acordat─â de a treia comisie este nota care va fi acordat─â de comisia de contesta┼úii. Pentru lucr─ârile care au primit ini┼úial note cuprinse ├«ntre 4,50 ÔÇô 4,99, inclusiv notele de 4,50 ┼či 4,99, sau o not─â cel pu┼úin egal─â cu 9,50, nota definitiv─â este nota acordat─â de c─âtre comisia de contesta┼úii.

Calendar Bacalaureat 2019, sesiunea a doua
Absolven╚Ťii care nu trec de prima sesiune se pot ├«nscrie la cea de-a doua, care are loc la sf├ór╚Öitul verii. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are urm─âtoarea structur─â:

15 - 19 iulie - ├«nscrierea candida╚Ťilor

26 iulie - ├«nscrierea candida╚Ťilor care au promovat examenele de corigen╚Ťe

21 august - limba si literatura română - proba Ea), proba scrisă

22 august - limba si literatura matern─â - proba Eb), proba scris─â

23 august - proba obligatorie a profilului - proba Ec), proba scris─â

26 august - proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed), proba scrisă
27 - 28 august - evaluarea competen╚Ťelor lingvistice de comunicare oral─â ├«n limba rom├ón─â - proba A

29 august - evaluarea competen╚Ťelor lingvistice de comunicare oral─â ├«n limba matern─â - proba B

30 august - 2 septembrie - evaluarea competen╚Ťelor digitale - proba D

2 ÔÇô 3 septembrie - evaluarea competen╚Ťelor lingvistice ├«ntr-o limba de circula╚Ťie interna╚Ťional─â - proba C

Rezultatele pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2019, sesiunea de toamn─â, vor fi afi╚Öate pe data de 3 septembrie, iar depunerea contesta╚Ťiilor se va putea face ├«n aceea╚Öi zi, ├«ntre orele 12:00-16:00. Rezolvarea contesta╚Ťiilor va fi ├«ntre 3-6 septembrie, iar rezultatele finale la Bacaaureat 2019 vor putea fi v─âzute de elevi pe 7 septembrie.

Citește și

loading...