Cu o excepție, micii șahiști sunt elevi ai Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighet. Aceștia s-au întors cu două medalii de aur - obținând totodată titlul de Campioni naționali - două medalii de argint și una de bronz.

În cadrul competiției a fost o participare record, peste 100 de echipe, cuprinzând aproximativ 400 de copii, care au concurat la categoriile de vârstă 8 - 20 ani. Aceștia s-au întrecut la șah clasic, rapid și blitz.

Echipa de fete (categoria 12 ani) a fost alcătuită din: Covrig Larisa-Raluca, Trifoi Mihaela Ioana, Hejja Irisz-Hanna, ultima fiind elevă în Satu Mare. Echipa de băieți (categoria 14 ani) a fost alcătuită din: Dicu Dan-alexandru, Csurka Roland și Mintău Andrei-Cătălin.

Din păcate, CS „Sig-Mar” a participat la competiție doar cu două echipe, din cauza lipsei de fonduri și a sprijinului financiar al autorităților locale. Toate cheltuielile de deplasare, cazare și taxele aferente competiției au fost suportate în întregime de către părinți.

CS „Sig-Mar”, cu toate că a solicitat Consiliului local Sighet fonduri pentru participarea la Campionat, autoritatea locală nu a dat niciun răspuns până în prezent. Solicitarea a fost făcută în baza Legii 350 / 2005, lege care permite o astfel de finanțare, iar în bugetul local există fonduri aprobate pentru sport și activități recreative.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și