Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Sighetu-Marmaţiei a fost reprezentat la faza județeană a competiţiei de către trei elevi, doi la nivel gimnaziu băieţi şi o elevă la nivelul liceu Fete. Elevii de la CNDV nu au făcut doar act de prezenţă, aceștia reușind să obţină anul acesta două titluri judeţene, aşadar şi două calificări la faza finală pe țară. Aceasta va avea loc în perioada 14-17 Mai la Giurgiu pentru gimnaziu, respectiv în județul Covasna pentru nivel liceu.

La gimnaziu băieţi, după cinci runde, trei elevi au fost la egalitate de puncte, doi dintre ei fiind elevi ai CNDV: Dicu Dan Alexandru şi Csurka Rolland, elevi în clasa a 8-a respectiv a 7-a, iar Baia Mare a fost reprezentată de către eelvul Schneider Erik, clasa a 6-a.

La proba de baraj, elevul Csurka Rolland s-a dovedit a fi cu nervii mai tari şi a reuşit să îşi depăsească adversarii, obtinând astfel al treilea titlu judeţean din carieră şi va reprezenta județul la Giurgiu în săptămâna care vine. Elevul Dicu Dan-Alexandru a terminat imediat după el iar reprezentantul băimărenilor a ocupat locul al III-lea.

La liceu fete, lucrurile au stat ceva mai simplu: eleva Cîmpean Andra a câştigat din nou toate partidele şi a obţinut astfel al șaselea titlu consecutiv din carieră. În această etapă, Andra nu a lăsat loc nici măcar pentru o remiză adversarelor sale. Având o experienţă deja serioasă în competiţiile grele, Cîmpnean Andra ar fi fost favorită la toate categoriile, inclusiv la băieţi, şi se anunţă a fi una dintre favoritele pentru podium la etapa Naţională.

Cu puţin noroc şi inspiraţie putem spera ca anul acesta să aducă primul podium Colegiul sighetean la Șah - etapa națională, Andra reuşind să îşi crească nivelul de joc de la an la an, fiind triplă medaliată în acest an şi la Naţionalele de Copii şi Juniori de la Călimăneşti, Căciulata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și