În municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei poliţiştii au acţionat ieri pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care aduc atingere ordinii, liniştii publice şi bunelor moravuri, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

Au fost legitimate 112 persoane şi au fost controlate cinci societăţi comerciale. Pentru neregulile constatate, participanţii la acţiune au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 28 000 de lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 740 de lei şi au fost puse în aplicare două mandate de aducere.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii sigheteni au verificat şi 12 persoane aflate sub control judiciar.

Pentru verificarea modului de valorificare de către producătorii agricoli - persoane fizice - a produselor agricole, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au verificat ieri 75 de producători agricoli aflaţi în cele cinci pieţe din municipiul reşedinţă de judeţ.

În timpul acţiunii, poliţiştii au constatat încălcări ale normelor legale care guvernează domeniul iar pentru corectarea comportamentelor ilicite au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale producătorilor agricoli care nu au afişat etichetele de produs la locul de vânzare sau care au desfăşurat activităţi de valorificare a produselor agricole fără a deţine atestat de producător.

Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere şi pentru combaterea cauzelor generatoare ale acestora, poliţiştii din municipiul Baia Mare şi oraşul Tăuţii Măgherăuş, au acţionat ieri în zonele de responsabilitate, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie.

Pentru aceasta, ei au verificat mijloacele de transport ce se deplasau pe drumurile publice iar pentru neregulile constatate au aplicat 97 sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte 26.000 de lei.
Totodată, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și