În urma invitaţiei pe care a primit-o din partea liderului de la Kiev, antreprenorul şi fondatorul Virgin Group s-a întâlnit miercuri cu Zelenski, ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba şi unul dintre principalii lideri ai afacerilor din Ucraina.

Fondatorul Virgin Group, vizită în Ucraina
Branson a transmis că scopul întâlnirii a fost de a "afla ce pot face afacerile în parteneriat cu societatea civilă şi guvernele pentru a putea sprijini cât mai eficient Ucraina"

O locaţie chieie pe care miliardarul a vizitat-o a fost Aeroportul Hostomotel, una dintre primele ţinte ale ruşilor la început războiului, în luna februarie. Britanicul a putut vedea cu ochii lui rămăşiţele avionului AN-225.

Cunoscut sub numele de Mriya, sau „Visul” – a fost cel mai mare avion de transport din lume și o bijuterie a ingineriei sovietice și ucrainene până la distrugerea sa.

„Este clar că aceste tipuri de atacuri nu sunt neintenționate și arbitrare. Ele fac parte dintr-o strategie deliberată de răspândire a fricii și terorii în rândul populației civile a Ucrainei. Sper că autorii ruși ai acestor acte șocante vor fi trași la răspundere”, a spus Brandon.

Fondatorul Virgin Group a descris vizita lui în Ucraina drept „experiență umilitoare și emoționantă”.

„Mi-am amintit foarte bine de Kievul din vizitele anterioare din 2014 și 2015. Este o capitală frumoasă, cu un peisaj istoric uimitor construit de-a lungul malurilor maiestuosului Nipru. Dar cicatricile războiului sunt inevitabile în acest oraș întins, mai ales în ruinele arse ale clădirilor rezidențiale lovite de atacuri aeriene și de atacuri cu rachete rusești”, a adăugat el.

Într-o declarație din biroul lui Zelensky despre vizita lui Branson, președintele ucrainean a spus că cei dou au discutat problema menținerii „atenției lumii asupra invaziei ruse a Ucrainei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și