Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3, pe poloneza Magda Linette, locul 87 WTA, calificându-se în turul al treilea al French Open. Simona Halep putea pune capăt meciului în două seturi, dar a ratat trei mingi de a încheia mai repede partida. Şi în decisiv, deţinătoarea trofeului se putea impune mai uşor, după ce a condus cu 5-1.

Un meci incomod pentru Simona Halep

Simona Halep a fost nevoită să transpire din greu cu Magda Linette, o jucătoare care a etalat o evoluţie peste locul ei din clasament. Sportiva română a căutat agresivitatea de la prima minge, dar a jucat cu fluctuaţii, cu lipsă de inspiraţie pe alocuri şi a irosit numeroase momente de desprindere mai rapidă şi mai clară. Serviciul ei a fost sub nivelul arătat în ultima vreme, mai ales în primul set, când adversara a profitat de acest lucru. Per total, o evoluţie parcă mai slabă a numărului 3 mondial decât în primul tur, disputat cu Ajla Tomljanovic, comentează Adrian Petculescu de la News.ro.

Magda Linette a mizat pe o carte de totul sau nimic, a dat tare, a jucat pe margini, a riscat aproape la fiecare minge şi s-a apărat cu o mare risipă de energie. Jocul ei curajos a fost răsplătit cu mingi care au şters marginile terenului şi cu multe puncte direct câştigătoare. Totuşi, această foarte bună evoluţie nu a ascuns total unele deficienţe din jocul polonezei, însă entuziasmul şi dârzenia au ţinut-o în meci.

Magda Linette şi-a pierdut agresivitatea în decisiv, o dată cu resursele fizice. Deşi nu a renunţat niciun moment la luptă, ea nu a mai avut precizie şi forţă în lovituri, astfel că jucătoarea mai experimentată, mai bogată în bagaj tehnic, mai rezistentă şi mai rodată în astfel de meciuri s-a calificat în turul al treilea.

Însă consumul de energie în aceste prime două tururi, în care a întâlnit sportive destul de slab clasate, nu o pune într-o poziţie avantajoasă pe Simona Halep în drumul ei către apărarea titlului de anul trecut.

Citește mai mult pe Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet