Un român din Iași căutat de FBI de 15 ani a fost prins de polițiști în Budapesta. Ștefan Alexandru Barabas era pe lista „most wanted” a celor mai căutați infractori.

FBI oferea o recompensă de 10.000 de dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea bărbatului cu dublă cetățenie și a complicilor săi, tot români.

Acesta, împreună cu alți români, a răpit o femeie milionară din SUA.

Agresorii i-au injectat femeii și prietenului său o substanță despre care se presupunea că era periculoasă.

Apoi, femeii i s-a cerut recompensă 8,5 milioane de dolari pentru antidotul care i-ar fi salvat viața.

Aceasta a vrut să le dea agresorilor 250 de mii de dolari, dar banca sa a refuzat tranzacția.

Conform FBI, bărbatul are legături cu comunitatea de români din Ridgewood, Middle Village și Glendale, Queens, New York.

Românul în vârstă de 36 de ani a părăsit Statele Unite în septembrie 2010, împreună cu prietena lui, Dalma Ocsay, care nu este fugară. Dintre cei patru condamnați, acesta a fost singurul care a reușit să fugă.

Cum a avut loc răpirea
Totul s-a întâmplat în 2017. Împreună cu alți doi complici care au fost arestați între timp, românul a intrat în locuința unei femei și s-a ascuns într-un dulap. Cei trei infractori români au așteptat ca locuința să rămână goală.

Casa femeii se afla în South Kent, Connecticut. Agresorii au așteptat până la lăsarea serii pentru ca femeia, împreună cu prietenul său, să ajungă înapoi acasă.

Românul și complicii săi au trecut la amenințări. Victimele au fost ulterior legate și injectate cu o presupusă substanță letală. Atacatorii au cerut apoi bani în schimbul antidotului.

După mai multe ore în care atacatorii au încercat fără success să obțină banii, victimele au fost forțate să bea un somnifer.

Ceilalți complici au furat mai apoi mașina victimei și au fugit.

La 15 Noiembrie, 2012, s-a emis un mandat federal de arestare în pe numele românului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și