Andreia Brădeanu Sutton a fost arestată fără mandat, înaintea procesului programat pe data de 13 luna aceasta, a scris pe facebook Florin Barbu, un alt român amenințat cu arestarea în UK. Andreia va ajunge în instanță la Liverpool luni dimineață.

Alex, soțul Andreiei, a postat duminică noaptea pe Facebook „Andreia nu m-a sunat azi toată ziua. Într-un final la ora 19:00 am luat telefonul sa sun la politie. Un ofițer mi-a spus ca Andreia a fost eliberata. Foarte bucuros sa aud asta. Au trecut 2 ore iar Andreia nu ajunge acasă. Ma gândeam într-un fel că dacă era eliberata, ea mă va suna să vin să o iau, dar nu am primit nici un apel. După 2 ore văzând că nu ajunge acasă am sunat poliția din nou. Alt ofițer, de data asta o femeie, spunându-mi același lucru, că Andreia a fost eliberată și că nu mai este în custodia lor. Zece minute mai târziu, poliția mă sună și o pune la telefon pe Andreia, iar ea îmi spune că nu i-a dat drumul și că este tot în arest pana Luni când o duc la tribunal. Deci… am fost mințit de către 2 ofițeri la rând că a fost eliberata. De fapt Andreia era tot în custodia lor și își continua arestul în tot acest timp… până luni 11.07.16, ea fiind arestată de Vineri, de la ora 18:30, 08.07.16”.

Trebuie menționat că Andreia este sub incidența unui ordin judecătoresc care îi interzice să facă public orice detaliu legat de cazul ei. Încălcarea acestuia o plasează sub jurisdicția unui articol de sfidare a tribunalului care se pedepsește cu amenzi mari sau chiar arestare. Totuși, ajungând la concluzia că tăcerea nu o mai ajută, și încurajată de cazul fericit al familiei Bodnariu din Norvegia, care a reușit să învingă în premieră omerta impusă de un sistem abuziv, Andreia a început să vorbească despre chinul pe care îl trăiește și a fost arestată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet