Defrim Paci, 42 de ani, din Nottinghamshire, și Sitar Ali, 33 de ani, din Carlisle, i-au adus pe muncitori români în Marea Britanie și i-au obligat să lucreze aproape toată ziua pentru bani foarte puțini. Jurații de la o instanță din Carlisle au aflat că românii au îndurat condiții teribile de muncă și au fost forțați să locuiască în case murdare și aglomerate.

Paci și Ali au fost arestați preventiv și vor fi condamnați la 30 iulie, potrivit BBC.

Fratele lui Paci, Jetmir Paci, 37 de ani, a fost găsit nevinovat.

Procurorul Martin Reid a spus că în 2016 și 2017 muncitorii de la spălătoria auto Shiny „au fost obligați să lucreze multe ore peste program, în condiții proaste, pentru salarii reduse, în beneficiul inculpaților”.

Reid a spus că victimelor li s-au luat cărțile de identitate până la rambursarea datoriilor legate de costul călătoriei în Marea Britanie, li s-a cerut să locuiască într-un spațiu de cazare „foarte murdar”, cu mulți ocupații și că „erau plătiți cu doar 20 de lire sterline după ce munceau câte 11 ore 6 zile pe săptămână”.

Românii nu primeau haine de protecție și aveau pielea arsă de la substanțele chimice puternice utilizate în spălătorie, spune procurorul. Un bărbat a povestit că nu mai putea sta în picioare, pentru că apa „i-a mâncat picioarele”.

Procurorii spun că Defrim Paci este cel care a organizat afacerea, iar Sitar Ali a fost cel care s-a ocupat de personal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și