Pe marginea plantațiilor agricole cu porumb sau floarea-soarelui din Bărăgan pot fi văzute câmpuri întregi cu Cannabis Sativa, plantă cunoscută și ca marijuana sau cânepă.

Mărturie stau imaginile făcută în dreptul kilometrului 60 de pe Autostrada Soarelui, publicate de digi24.ro. Plantele ajung pe alocuri şi la trei metri înălţime.

În raportul de activitate pe 2021 al Agenției Națională Antidrog se afirmă că “iarba de canabis prezintă o disponibilitate în creştere, numărul de capturi fiind de aproape trei ori mai mare față de acum 10 ani”.

De asemenea, “Canabisul rămâne cel mai capturat drog la nivel naţional”. Agenția anunță că au fost confiscate aproape 3 tone ce au provenit din peste 3600 de capturi. “96,98% (2892,553 kg) din cantitatea totală confiscată provine din 122 de capturi semnificative”, se spune în document. Dar poate cea mai importantă mențiune din raportul Agenției Antidrog este că “42,6% din cantitatea de canabis confiscată a avut ca ţară de producţie România”.

De cutând, specialiștii serviciului de informații externe ale Statelor Unite ale Americii, CIA, au modificat în raportul de țară despre România datele referitoare la drogurile ilicite. Astfel, România este acum “ţară sursă de cannabis”, devansând evaluarea din 2020 când eram “punct major de transbordare pentru heroină”.

Din 1992, Cannabis Sativa, a fost trecută de autoritățile din România pe lista plantelor pentru care trebuie autorizații speciale de cultivare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și