"România a încasat în acest an peste 565 milioane de euro de la Comisia Europeană.

În luna februarie 2015, țării noastre i-au fost rambursate fonduri în valoare de peste 460 milioane de euro, iar în primele zile din luna martie i-au fost rambursate alte fonduri în valoare de aproximativ 104 milioane de euro", a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit datelor oficiale, în perioada 1 ianuarie — 4 martie 2015, cea mai mare sumă a fost rambursată pe Programul Operațional Sectorial /POS/ Transport (aproximativ 299 milioane euro), urmată de Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/ — cu 158 milioane euro, Programul Operațional Regional /POR/ — cu circa 80 milioane de euro, Programul Operațional Asistență Tehnică (17 milioane euro), respectiv Programul Operațional Sectorial Mediu, cu aproximativ 12 milioane de euro.

"La sfârșitul acestui an, România va ajunge la o rată de absorbție de aproximativ 80%, datorită măsurilor pe care am început să le implementăm încă din anul 2013 și pe care le vom continua în acest an.

Vă reamintesc, acest an este extrem de important, deoarece este ultimul în care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 — 2013", a precizat ministrul Teodorovici.

Conform MFE, la ora actuală, rata de absorbție curentă a fondurilor europene a depășit 52%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet